کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد از ایرانی‌ها | دستور رئیس‌جمهور برای توزیع شیر در مدارس

بررسی‌ها بیانگر این است که سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است. موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته و موضوع توزیع شیر در مدارس را ارائه کرده‌ایم.
کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد از ایرانی‌ها | دستور رئیس‌جمهور برای توزیع شیر در مدارس
کد خبر : ۷۹۹۷۸

معاون وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه کشور در مسیر سالمندی قرار دارد، پدیده‌های کمبود تراکم استخوان و پوکی استخوان می‌توانند بسیار شایع باشند و هزینه‌های فراوانی به سیستم سلامت تحمیل کنند.

علیرضا رئیسی
دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره توزیع مجدد شیر در مدارس اظهار کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است. موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته و موضوع توزیع شیر در مدارس را ارائه کرده‌ایم.

وی ادامه داد: به تازگی، رئیس‌جمهور درباره توزیع شیر در مدارس دستوری صادر کرده و امیدواریم که توزیع شیر در مدارس محقق شود.

کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد از ایرانی‌ها
رئیسی با بیان اینکه ۷۵ درصد از ایرانی‌ها کمبود ویتامین D را تجربه می‌کنند، توضیح داد: اگرچه سرانه مصرف لبنیات در کشور کم است و لبنیات به عنوان منبع اصلی کلسیم به حساب می‌آید، اما میزان کمبود ویتامین D نسبت به کمبود کلسیم بیشتر است. موضوع کمبود ویتامین D می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و کمبود این ویتامین می‌بایست برطرف شود. بررسی‌ها بیانگر این است که کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد از ایرانی‌ها است.

وی با بیان اینکه آفتاب به عنوان منبع اصلی ویتامین D شناخته می‌شود، تصریح کرد: با توجه به سبک زندگی شهرنشینی، افزایش آپارتمان‌نشینی و زندگی کارمندی در دنیای امروز، به طور معمول کمبود ویتامین D وجود دارد و کمبود این ویتامین می‌بایست با مکمل‌ها جبران شود. مکمل‌های گوناگونی برای ویتامین D در دسترس است؛ به طور مثال، یک قرص ۵۰هزار واحدی ویتامین D برای یک ماه کافی است.

ضرورت توجه به سالمندان برای پیشگیری از هزینه‌های نظام سلامت
معاون وزیر بهداشت درباره ضرورت شناسایی افراد مبتلا به کمبود ویتامین D خاطرنشان کرد: توصیه وزارت بهداشت این است که افراد مبتلا به کمبود ویتامین D به ویژه سالمندان شناسایی شوند. با توجه به اینکه کشور در مسیر سالمندی قرار دارد، پدیده‌های «کمبود تراکم استخوان» و «پوکی استخوان» می‌توانند بسیار شایع باشند و هزینه‌های فراوانی به سیستم سلامت تحمیل کنند.

وی افزود: با توجه به ضرورت توجه به سالمندان، اداره «سالمندی» در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت وجود دارد که خدمات سالمندان ادغام‌یافته در نظام سلامت را ارائه می‌دهند.

چالشی به نام مالیات کالا‌های آسیب‌رسان
رئیسی در پاسخ به پرسش «آیا می‌توان مالیات محصولات آسیب‌رسان سلامت را برای محصولات حامی سلامت مانند یارانه محصولات لبنی در نظر گرفت»، گفت: وزارت بهداشت، لیست عوارض و مالیات محصولات آسیب‌رسان را هر ساله تهیه می‌کند و در اختیار دولت قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: دولت بر مبنای لیست ارائه‌شده وزارت بهداشت نسبت به گرفتن مالیات محصولات آسیب‌رسان اقدام می‌کند. بازگشت مالیات محصولات آسیب‌رسان به وزارت بهداشت و استفاده از این منابع، محل چالش است.

وضعیت نامناسب توزیع یارانه‌ها
معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره طرح‌های حوزه تغذیه و حمایت‌های تغذیه‌ای از اقشار کم درآمد و مبتلا به سوءتغذیه توضیح داد: هنگامی که طرح‌های مرتبط با تغذیه مطرح می‌شود، مولفه‌های «توانمندسازی و آگاهی‌بخشی به مردم»، «تمرکز بر مدارس برای آموزش» و «توجه به هدفمندی یارانه‌ها برای دهک‌های پایین جامعه» در کانون توجه قرار گیرد.

وی افزود: شاید در زمینه توزیع هدفمندی یارانه‌ها به خوبی عمل نمی‌شود چراکه با منابع هدفمندی یارانه‌ها می‌توان بسیاری از کمبود‌های موجود را پوشش داد. تقسیم‌بندی درست هدفمندی یارانه‌ها به عزم جدی نیاز دارد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
منبع :
ایسنا
مجله زندگی
ارسال نظر